Warszawa: Carrefour tworzy klasę patronacką

• Ruszyła pierwsza klasa patronacka Carrefour Polska.
• We współpracy z Zespołem Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie, firma wspiera rozwój szkolnictwa zawodowego i rozwój młodych specjalistów.
• Przez kolejne 3 lata uczniowie pod okiem doświadczonych pracowników Carrefour będą zdobywać umiejętności podczas zajęć praktycznych w warszawskich hipermarketach.
Warszawa: Carrefour tworzy klasę patronacką
W Warszawie pwostała klasa patronacja Carrefour. (Fot. Mat. pras.)

- Zespół Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ulicy Komorskiej w Warszawie, dzięki współpracy z firmą Carrefour, przeprowadził nabór do klasy kształcącej w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją - produkcja wyrobów cukierniczych. Dla uczniów klasy patronackiej stworzyliśmy wspólnie specjalny program kształcenia praktycznego. Umiejętności zawodowe młodzież tej klasy zdobywać będzie w Centrum Kształcenia Praktycznego oraz w cukierniach sklepów Carrefour – mówi Ewa Lada, dyrektor ZSSG w Warszawie.

Carrefour w wybranych sklepach w całej Polsce posiada własne zaplecze cukiernicze i piekarnicze, gdzie zatrudnieni codziennie wypiekają pieczywo i przygotowują ciasta według własnych receptur. Korzystając z tych możliwości, uczniowie pod okiem opiekunów praktyk – pracowników Carrefour poznają specyfikę pracy w zawodzie i standardy.

Zaangażowanie Carrefour w praktyczne kształcenie przyszłych kadr jest elementem autorskiego programu firmy „Przepis na mistrza”. Jego celem jest aktywizacja zawodowa a także waloryzacja zawodów rzemieślniczych. W ramach programu pracownicy Carrefour z długoletnim stażem mogą wziąć udział w procesie certyfikacji zawodowej.

Cały artykuł czytaj tutaj.

Podobał się artykuł? Podziel się!

 


KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.