PARTNER PORTALU
  • BGK

Małopolska do zjedzenia: Książka kulinarna do pobrania za darmo

  • MN    6 stycznia 2017 - 11:33
Małopolska do zjedzenia: Książka kulinarna do pobrania za darmo
Wiele z opisanych przysmaków nawiązuje do Małopolskiego Festiwalu Smaku. (fot. malopolska.pl)

• Obwarzanek krakowski z pastą dyniową i miodem lub pajda chleba prądnickiego ze smalcem z jabłkiem prądnickim.
• Te i inne przepisy znajdziemy w książce kucharskiej "Małopolska do zjedzenia".
• Książkę przygotowaną przez blogerów kulinarnych można pobrać za darmo.




Kluczem do wyjątkowego smaku prezentowanych w książce "Małopolska do zjedzenia" potraw są produkty regionalne: suska sechlońska, jabłka łąckie, fasola Piękny Jaś, kiełbasa lisiecka, pstrąg ojcowski, karp zatorski czy jagnięcina podhalańska.

Wiele z opisanych przysmaków nawiązuje do Małopolskiego Festiwalu Smaku organizowanego przez województwo małopolskie.

– Oddajemy w państwa ręce wydawnictwo poświęcone naszej regionalnej kuchni, pełne przepisów bazujących na lokalnych produktach. Mam nadzieję, że dzięki nim także we własnym domu odnajdziecie Państwo ten sam smak, który towarzyszył nam podczas kolejnych letnich i jesiennych weekendów w ramach Małopolskiego Festiwalu Smaku – mówi Jacek Krupa, marszałek województwa małopolskiego.

– W tej książce znajdą państwo przepisy na potrawy z małopolskich produktów regionalnych. Mam nadzieję, że nie tylko uczynią one z rodzinnych posiłków prawdziwe święto, ale też zachęcą do udziału w naszym festiwalu – dodaje Wojciech Kozak, wicemarszałek województwa małopolskiego.

Autorami wszystkich przepisów w książce są popularni blogerzy kulinarni. Małopolskę do zjedzenia można pobrać ze strony urzędu marszałkowskiego: www.malopolska.pl.

Facebook Podobał się artykuł? Podziel się!




REKLAMA




×
  • 10.

    JUBILEUSZOWA EDYCJA 14-16 maja 2018, Katowice • Spodek i MCK • Metropolia GZM

Pobierz aplikację EEC
WIĘCEJ
KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.