PARTNER PORTALU
  • BGK

W każdym województwie ZPP organizuje szkolenie ws. RODO

  • MIW    2 lutego 2018 - 09:23
W każdym województwie ZPP organizuje szkolenie ws. RODO
25 maja b.r. zaczną mieć obowiązywać przepisy ws. RODO (fot. mat. min. cyfryzacji)

Od 21 lutego w wybranych starostwach rusza cykl bezpłatnych szkoleń dotyczących wdrożenia przepisów ws. RODO. Szkolenia organizuje Związek Powiatów Polskich.




25 maja b.r. zaczną mieć obowiązywać przepisy Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Celem dostosowania przepisów krajowych do tej regulacji one również ulegną zmianie.

Czytaj: RODO: W ochronie danych osobowych urzędy muszą przeskoczyć nawet dwa poziomy

Konsekwencją tego będzie istotna zmiana warunków i zasad przetwarzania danych osobowych. Dlatego właśnie ZPP organizuje cykl bezpłatnych szkoleń adresowanych do kierowników jednostek organizacyjnych, sekretarzy powiatów, kierowników komórek organizacyjnych oraz administratorów bezpieczeństwa informacji z powiatów należących do Związku. Szkolenia te odbędą się w każdym województwie. Pierwsze z nich zaplanowano:

Czytaj: RODO coraz bliżej. Ustawa o ochronie danych osobowych w kwietniu?

• 21 lutego br. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Mońkach, ul. Słowackiego 5a (woj. podlaskie),
• 23 lutego br. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Parczewie, ul. Warszawska 24 (woj. lubelskie),
• 26 lutego br. w sali konferencyjnej Powiatowego Ośrodka Sportu i Zarządzania Lokalami w Miętnem (powiat garwoliński), ul. Główna 45 (woj. mazowieckie),
• 28 lutego br. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Bochni, ul. Kazimierza Wielkiego 31 (woj. małopolskie),
• 1 marca br. w sali w Bursie Szkolnej w Sandomierzu,ul. Wojska Polskiego 22 (woj. świętokrzyskie)
• 2 marca br. w sali konferencyjnej Centrum Kształcenia Praktycznego w Dobrzechowie (powiat strzyżowski), 38-122 Dobrzechów 471 (woj. podkarpackie),
• 2 marca br. w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Tomaszowie Mazowieckim, ul. Św. Antoniego 41 (woj. łódzkie)

Facebook Podobał się artykuł? Podziel się!




REKLAMA




×
  • 10.

    JUBILEUSZOWA EDYCJA 14-16 maja 2018, Katowice • Spodek i MCK • Metropolia GZM

Pobierz aplikację EEC
WIĘCEJ
KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Drodzy Użytkownicy!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.