Większa szpitalna kuchnia. Za 5 mln zł

  • Rynek Zdrowia/Gazeta.pl
  • 23-07-2012
  • drukuj
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny we Wrocławiu ma nowy budynek. Wraz z wyposażeniem kosztował 5 mln zł. Będzie się w nim mieściła kuchnia z dwoma liniami do nakładania żywności. Dotychczasowa kuchnia okazała się zbyt mała.
Większa szpitalna kuchnia. Za 5 mln zł

"Gazeta Wyborcza" wyjaśnia, że przybyło pacjentów, których trzeba nakarmić - w skład szpitala wchodzi od niedawna (oficjalnie od 4 czerwca) Pawilon Pediatryczny przy ul. Koszarowej.

Kuchnię (800 m kw.) ma obsługiwać firma, która wygra przetarg. Szpital wkrótce go ogłosi. Do przygotowania, dystrybucji i sprzątania kuchni potrzebnych jest 25 pracowników.

WSS kupił nowe pojemniki, tace, naczynia, sztućce i wózki, a także dwie zmywarki - jedna z nich kosztuje tyle co samochód dobrej klasy.

W pozostałych wrocławskich szpitalach posiłki wozi się w termosach lub garnkach i dopiero na oddziałach nakłada na talerze.

Czytaj też: Jakość szpitalnego jedzenia a hospitalizacja 

Podobał się artykuł? Podziel się!

 


KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

ZOBACZ TAKŻE