Wojewódzki Szpital Specjalistyczny we Wrocławiu ma nowy budynek. Wraz z wyposażeniem kosztował 5 mln zł. Będzie się w nim mieściła kuchnia z dwoma liniami do nakładania żywności. Dotychczasowa kuchnia okazała się zbyt mała.
"Gazeta Wyborcza" wyjaśnia, że przybyło pacjentów, których trzeba nakarmić - w skład szpitala wchodzi od niedawna (oficjalnie od 4 czerwca) Pawilon Pediatryczny przy ul. Koszarowej.
Kuchnię (800 m kw.) ma obsługiwać firma, która wygra przetarg. Szpital wkrótce go ogłosi. Do przygotowania, dystrybucji i sprzątania kuchni potrzebnych jest 25 pracowników.
WSS kupił nowe pojemniki, tace, naczynia, sztućce i wózki, a także dwie zmywarki - jedna z nich kosztuje tyle co samochód dobrej klasy.
W pozostałych wrocławskich szpitalach posiłki wozi się w termosach lub garnkach i dopiero na oddziałach nakłada na talerze.
Czytaj też: Jakość szpitalnego jedzenia a hospitalizacja
Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.