Wielki finał małopolskiego smaku

Finał VI Małopolskiego Festiwalu Smaku, największej w kraju imprezy kulinarnej, odbędzie się w ten weekend na placu Wolnica w Krakowie. Wieńczy on kampanię wizerunkową „Małopolska – smak najlepszego”.
Wielki finał małopolskiego smaku

Na smakoszy czeka 50 stoisk z wyśmienitymi produktami. Tradycyjne wędliny, sery, miody, wyroby piekarnicze, pierogi, przetwory owocowe i warzywne – całe bogactwo kulinarne regionu.

Publiczność w głosowaniu wybierze najsmaczniejsze potrawy, a eksperci kulinarni przyznają Grand Prix oraz drugie i trzecie miejsce. W sobotnie popołudnie szefowie kuchni małopolskich restauracji konkurować będą w pokazie gotowania na żywo.

W niedzielę goście imprezy mogą posmakować podawanego w specjalnie przygotowanych na ten cel czarkach chlebowych żurku po krakowsku. Przez dwa dni nie zabraknie konkursów i zabaw dla najmłodszych oraz występów zespołów muzycznych.

Tegoroczny finał festiwalu smaku wieńczy zarazem kampanię wizerunkową województwa pod hasłem „Małopolska – smak najlepszego”. Promowała ona region, jako miejsca o wyjątkowym bogactwie walorów turystycznych, kulturalnych, a także kulinarnych. W przekazie wykorzystano motyw czerwonego korala, który bezpośrednio nawiązuje do tradycji i kultury regionu.

Główną atrakcją będzie akcja „Małopolskie lody o smaku koralowym”. Wszystkie łasuchy dostaną szansę udziału w plebiscycie i zdecydowania, które lody są najbardziej koralowe.

Akcje koralowe odbędą się również na stoisku promocyjnym Małopolski. Miłośnicy mody mogą się wykazać podczas projektowania naszyjników z małopolskich czerwonych korali, a fani Indiany Jonesa podejmą wyzwanie odszukania igły w stogu siana, tzn. czerwonego małopolskiego koralika w worku piasku.

Więcej na: www.smak.malopolska.pl

 


KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

ZOBACZ TAKŻE