Wrocław będzie miał Europę na widelcu

Już za kilka dni odbędzie się druga edycja wrocławskiej imprezy „Europa na widelcu”. Wrocławianie będą mogli spróbować specjałów z europejskich stołów.
Wrocław będzie miał Europę na widelcu

Gulasz wołowy z knedlami bułczanymi, sernik z żurawiną, ostra zupa z karpia Somlói, galuska czyli biszkopt czekoladowy nasączony rumem z bitą śmietaną - te wszystkie przysmaki już nie długo na wrocławskim Rynku.

Po ubiegłorocznym sukcesie "Europy na widelcu" organizatorzy postanowili rozwijać ten niezwykły festiwal smaku, który ściąga na wrocławski Rynek rzesze mieszkańców miasta i turystów.

W tym roku biesiada rozpocznie się 4 czerwca, a imprezy towarzyszące (w tym II Wrocławski Turniej Nalewek i jarmark) będą trwały od 3 do 6 czerwca.

Europa na widelcu organizowana jest w rocznicę pierwszych wolnych wyborów w powojennej Polsce.

- Jak ktoś świętuje, zaprasza gości do domu i częstuje tym, co najsmaczniejsze. My zapraszamy na wrocławski Rynek i częstujemy najlepszymi potrawami - zachęca prezydent miasta Rafał Dutkiewicz.

Podobał się artykuł? Podziel się!

 


KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

ZOBACZ TAKŻE