-
Andźelika, 2019-07-19 11:58:24
Do skipi a ja ledwo podsttawowke bawię babunię niemke i placą mi za to 2580E iwikt idach nad głową
-
Urzednik, 2019-03-07 11:02:27
Jezli nauczycield pojda na ,zwolnidnia lekarskie? to czyj to protest.,nauczycieli czy lekarzy? Komu zatem nalezy podniesc pensje.
-
eFKa, 2019-02-26 16:12:20
Do Dd: D jak (...), (...). Puknij się w ten tępy łeb. Jak taki miód i luksus,to czemu nie zostałeś nauczycielem ? Przecież każdy może... drzwi otwarte... chyba że jest za tępy i nauczyłeś się tylko ruszać łopatą. Nie zazdrość i nie wyszydzaj pacanie !
-
Jedna z wielu, 2019-01-11 15:06:11
Moze kartkowek nie ma ale ma pelno zawodow i zajec poza lekcjami. A w czasie lekcji? Najbardziej naraziny na stres. Dzieci maja takie pomysly w trakcie zabaw ruchowych i tak nietrudno o wypadek ze bezczelnoscia sa woje uwagi. Wuefisci musza miec oczy dookola głowy..caly czas musza kontrolowac zeby te wasze czasem w ogole niewychowane dzieci byly cale i zdrowe. Jezeli tego nie rozumiesto znaczy ze nigdy mie pilnowales dobrze zadnych dzieci.Reasumujac: zamilcz i wara od nauczycieli.
-
Pytak, 2019-01-11 15:02:24
Psy szczekaja a karawana jefzie dalej. A co tobie do tego ile nauczyciel chca pieniedzy? To smieszne. Ty bedzieszustalac ile jamam zarabiac.
-
nauczycielka, 2019-01-11 10:57:10
ą do innej aby zdążyć faktycznie tak było nauczyciele i ich rodziny umarli by z głodu. Te 3 godziny wypracowują pewnie w jednej szkole i z wywieszonym językiem pędzą do innej, żeby skleić etat. A ile czasu spędzają na przygotowanie się do lekcji, na sprawdzenie prac dzieci, kursy, obowiązkowe szkolenia, wywiadówki, comiesięczne spotkania z rodzicami,przygotowanie pomocy dydaktycznych itp., itd. i wszystko w ramach tego wspaniałego i intratnego zdaniem przedmówcy etatu. Nie mówię naturalnie o ogromnej odpowiedzialności, która spoczywa na naszych barkach za państwa dzieci, z którymi z resztą z roku na rok są coraz większe problemy wychowawcze. Państwo niejednokrotnie z jednym własnym dzieckiem macie takie kłopoty, że nie potraficie im sprostać, a co dopiero gdy nauczyciel ma takich problemów w klasie 25, a do tego jeszcze ten roszczeniowy stosunek rodziców i takie negatywne nastawienie. Nie idzie to moi państwo w parze z dobrem dziecka, a przede wszystkim z oddaniem szacunku naszej trudnej pracy. Kto nigdy nie był nauczycielem, nie wie jak wyczerpujący i stresujący to zawód. Proszę z resztą spróbować, a nie oceniać tak górnolotnie i zajadle zawodu nauczyciele, gdyż robicie państwo wielką krzywdę wszystkim nauczycielom, którzy poświęcili swoje życie aby wasze dzieci mogły osiągnąć odpowiednie wykształcenie i statut społeczny.
-
w.potega@neostrada.pl, 2019-01-11 10:46:55
Napastliwe teksty. One również świadczą o bardzo niskim poziomie zarządzania szkolną edukacją. Ile jeszcze pani AZ będzie niszczyć ważne dla społecznego rozwoju instytucje?
-
Dd, 2019-01-11 09:43:50
Do Aa: każda praca niesie za sobą obowiązki i nie jesteście wyjątkami, ludzie wykształceni zarabiają po studiach w innych zawodach śmieszne pieniądze ale pracują po 8-12 godzin dziennie, nie mają waszych przywilejów urlopów i pomostówek w wieku 55/ lat, nie dostają 13 pensji, 6 odpraw itp, każdy może odejść o zmienic prace jak go przerasta sytuacja. Znam wielu nauczycieli którzy tylko narzekają ale żaden z nich nic nie zrobił żeby zmienic swoją sytuacje, pracują w szkołach dalej i tyle. Ja zmieniłem pracę kilka razy żeby lepiej zarobic, nie narzekam i nie mam mniemania że jestem niezastąpiony, odejdź z zawodu, rynek pracy jest szeroki, poznaj realia i szarą rzeczywistość bez wakacji, ferii z zarobkami bez 13-stek dodatków, urlopow na poratowanie zdrowia. Wtedy docenicie swoją pracę
-
Aa, 2019-01-11 08:05:19
Do Dd: Jestem nauczycielem. Fakt. Kiedy kończyłam studia wydawało mi się, że to praca marzeń... Dużo wolnego, mało godzin (to co zauważył mój przedmówca). Praktyka jest jednak inna. Nigdy nie wyszłam z pracy o tej godzinie o której powinnam. Projekty, spotkania z rodzicami, konsultacje, problemy wychowawcze itp. to uniemożliwiają. Praca nauczyciela na prawdę nie jest łatwa, a zarobki marne. W żadnym innym zawodzie po skończonej pracy nie przynosi się tyłu obowiązków do domu... Kto nigdy nie uczył raczej tego nie zrozumie.
-
Dd, 2019-01-11 06:34:44
Czego oni chcą? Podwyżek? Ha ha, okazuje się że polski nauczyciel ma najwięcej wolnego w roku i pracuje najmniej w europie, 20 godzinek pełny etat, dzieci nie wyrabiają z programem bo są przeciążone zadaniami domowymi, w szkole nauczyciele siedzą po 3godzinki i do domu a potem ściemniają że przygotowywują się do lekcji, przywileje rodem z PRL,. Trzeba się zabrać do pracy jak inni a potem żądać podwyżek. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. W ferie, przerwy świąteczne, wakacje wszedzie w ośrodkach wczasowych pełno przepracowanych inaczej nauczycieli. Jak tak im źle to czeka praca w innych dziedzinach na 8 godzin dziennie i 26 dni urlopu. Do tego mają 2 roczne płatne urlopy na poratowanie swojego super przeciążonego zdrowia. Śmiech na sali. Pensja przewodniczącego 12 tys... Masakra
-
Kij w mrowisko, 2019-01-10 22:41:37
Zwłaszcza nauczyciel wf to ma dużo kartkówek oto do sprawdzenia i jeszcze kilku innych przedmiotów. Płacę uzależnić od wagi przedmiotu oraz efektów nauczania tj wyników egzaminów
-
Nauczycielka , 2019-01-10 22:12:35
Nie masz chłopie najbledszego pojęcia o pracy nauczyciela. W twojej głowie jest brak wyobraźni i logicznego myślenia. Nie wiem, jak możesz pracować umysłowo.
-
Nauczyciel, 2019-01-10 17:38:37
Idiota.
-
Matematyk , 2019-01-10 17:17:35
Przecież znacie tabelę zarobków nauczycieli. Od kwoty brutto trzeba odjąć podatek i znacie ile kasy ma do ręki nauczyciel. Dodatki to strasznie śmieszne pieniądze. Powodzenia w liczeniu, trochę matematyki wskazane w rozruszaniu mózgu!!
-
Ktosia , 2019-01-10 16:46:24
Wow i o to chodzi. Szokowanie kasą to prestiż w dzisiejszych czasach. Nauczyciel nie ma się czym chwalić, więc można go mieć gdzieś?! A tyle serca wkładamy w wychowanie waszych dzieci. Nie boicie się ludzie, że takie jak wasze zachowanie w temacie nauczyciel zemści się kiedyś na Was??? Ta karma zwykle wraca.