Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Podwyżki dla nauczycieli: Anna Zalewska wyszła ze spotkania, rozmowy wznowione

• Andźelika, 2019-07-19 11:58:24

Do skipi a ja ledwo podsttawowke bawię babunię niemke i placą mi za to 2580E iwikt idach nad głową
  • Urzednik, 2019-03-07 11:02:27

Jezli nauczycield pojda na ,zwolnidnia lekarskie? to czyj to protest.,nauczycieli czy lekarzy? Komu zatem nalezy podniesc pensje.
  • eFKa, 2019-02-26 16:12:20

Do Dd: D jak (...), (...). Puknij się w ten tępy łeb. Jak taki miód i luksus,to czemu nie zostałeś nauczycielem ? Przecież każdy może... drzwi otwarte... chyba że jest za tępy i nauczyłeś się tylko ruszać łopatą. Nie zazdrość i nie wyszydzaj pacanie !
  • Jedna z wielu, 2019-01-11 15:06:11

Moze kartkowek nie ma ale ma pelno zawodow i zajec poza lekcjami. A w czasie lekcji? Najbardziej naraziny na stres. Dzieci maja takie pomysly w trakcie zabaw ruchowych i tak nietrudno o wypadek ze bezczelnoscia sa woje uwagi. Wuefisci musza miec oczy dookola głowy..caly czas musza kontrolowac zeby te wasze czasem w ogole niewychowane dzieci byly cale i zdrowe. Jezeli tego nie rozumiesto znaczy ze nigdy mie pilnowales dobrze zadnych dzieci.Reasumujac: zamilcz i wara od nauczycieli.
  • Pytak, 2019-01-11 15:02:24

Psy szczekaja a karawana jefzie dalej. A co tobie do tego ile nauczyciel chca pieniedzy? To smieszne. Ty bedzieszustalac ile jamam zarabiac.
  • nauczycielka, 2019-01-11 10:57:10

ą do innej aby zdążyć faktycznie tak było nauczyciele i ich rodziny umarli by z głodu. Te 3 godziny wypracowują pewnie w jednej szkole i z wywieszonym językiem pędzą do innej, żeby skleić etat. A ile czasu spędzają na przygotowanie się do lekcji, na sprawdzenie prac dzieci, kursy, obowiązkowe szkolenia, wywiadówki, comiesięczne spotkania z rodzicami,przygotowanie pomocy dydaktycznych itp., itd. i wszystko w ramach tego wspaniałego i intratnego zdaniem przedmówcy etatu. Nie mówię naturalnie o ogromnej odpowiedzialności, która spoczywa na naszych barkach za państwa dzieci, z którymi z resztą z roku na rok są coraz większe problemy wychowawcze. Państwo niejednokrotnie z jednym własnym dzieckiem macie takie kłopoty, że nie potraficie im sprostać, a co dopiero gdy nauczyciel ma takich problemów w klasie 25, a do tego jeszcze ten roszczeniowy stosunek rodziców i takie negatywne nastawienie. Nie idzie to moi państwo w parze z dobrem dziecka, a przede wszystkim z oddaniem szacunku naszej trudnej pracy. Kto nigdy nie był nauczycielem, nie wie jak wyczerpujący i stresujący to zawód. Proszę z resztą spróbować, a nie oceniać tak górnolotnie i zajadle zawodu nauczyciele, gdyż robicie państwo wielką krzywdę wszystkim nauczycielom, którzy poświęcili swoje życie aby wasze dzieci mogły osiągnąć odpowiednie wykształcenie i statut społeczny.
  • w.potega@neostrada.pl, 2019-01-11 10:46:55

Napastliwe teksty. One również świadczą o bardzo niskim poziomie zarządzania szkolną edukacją. Ile jeszcze pani AZ będzie niszczyć ważne dla społecznego rozwoju instytucje?
  • Dd, 2019-01-11 09:43:50

Do Aa: każda praca niesie za sobą obowiązki i nie jesteście wyjątkami, ludzie wykształceni zarabiają po studiach w innych zawodach śmieszne pieniądze ale pracują po 8-12 godzin dziennie, nie mają waszych przywilejów urlopów i pomostówek w wieku 55/ lat, nie dostają 13 pensji, 6 odpraw itp, każdy może odejść o zmienic prace jak go przerasta sytuacja. Znam wielu nauczycieli którzy tylko narzekają ale żaden z nich nic nie zrobił żeby zmienic swoją sytuacje, pracują w szkołach dalej i tyle. Ja zmieniłem pracę kilka razy żeby lepiej zarobic, nie narzekam i nie mam mniemania że jestem niezastąpiony, odejdź z zawodu, rynek pracy jest szeroki, poznaj realia i szarą rzeczywistość bez wakacji, ferii z zarobkami bez 13-stek dodatków, urlopow na poratowanie zdrowia. Wtedy docenicie swoją pracę
  • Aa, 2019-01-11 08:05:19

Do Dd: Jestem nauczycielem. Fakt. Kiedy kończyłam studia wydawało mi się, że to praca marzeń... Dużo wolnego, mało godzin (to co zauważył mój przedmówca). Praktyka jest jednak inna. Nigdy nie wyszłam z pracy o tej godzinie o której powinnam. Projekty, spotkania z rodzicami, konsultacje, problemy wychowawcze itp. to uniemożliwiają. Praca nauczyciela na prawdę nie jest łatwa, a zarobki marne. W żadnym innym zawodzie po skończonej pracy nie przynosi się tyłu obowiązków do domu... Kto nigdy nie uczył raczej tego nie zrozumie.
  • Dd, 2019-01-11 06:34:44

Czego oni chcą? Podwyżek? Ha ha, okazuje się że polski nauczyciel ma najwięcej wolnego w roku i pracuje najmniej w europie, 20 godzinek pełny etat, dzieci nie wyrabiają z programem bo są przeciążone zadaniami domowymi, w szkole nauczyciele siedzą po 3godzinki i do domu a potem ściemniają że przygotowywują się do lekcji, przywileje rodem z PRL,. Trzeba się zabrać do pracy jak inni a potem żądać podwyżek. Najbardziej roszczeniowa grupa zawodowa. W ferie, przerwy świąteczne, wakacje wszedzie w ośrodkach wczasowych pełno przepracowanych inaczej nauczycieli. Jak tak im źle to czeka praca w innych dziedzinach na 8 godzin dziennie i 26 dni urlopu. Do tego mają 2 roczne płatne urlopy na poratowanie swojego super przeciążonego zdrowia. Śmiech na sali. Pensja przewodniczącego 12 tys... Masakra
  • Kij w mrowisko, 2019-01-10 22:41:37

Zwłaszcza nauczyciel wf to ma dużo kartkówek oto do sprawdzenia i jeszcze kilku innych przedmiotów. Płacę uzależnić od wagi przedmiotu oraz efektów nauczania tj wyników egzaminów
  • Nauczycielka , 2019-01-10 22:12:35

Nie masz chłopie najbledszego pojęcia o pracy nauczyciela. W twojej głowie jest brak wyobraźni i logicznego myślenia. Nie wiem, jak możesz pracować umysłowo.
  • Nauczyciel, 2019-01-10 17:38:37

Idiota.
  • Matematyk , 2019-01-10 17:17:35

Przecież znacie tabelę zarobków nauczycieli. Od kwoty brutto trzeba odjąć podatek i znacie ile kasy ma do ręki nauczyciel. Dodatki to strasznie śmieszne pieniądze. Powodzenia w liczeniu, trochę matematyki wskazane w rozruszaniu mózgu!!
  • Ktosia , 2019-01-10 16:46:24

Wow i o to chodzi. Szokowanie kasą to prestiż w dzisiejszych czasach. Nauczyciel nie ma się czym chwalić, więc można go mieć gdzieś?! A tyle serca wkładamy w wychowanie waszych dzieci. Nie boicie się ludzie, że takie jak wasze zachowanie w temacie nauczyciel zemści się kiedyś na Was??? Ta karma zwykle wraca.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!