-
Masakra, 2020-05-19 13:49:58
Jeśli ktoś chce złożyć wniosek o dofinansowanie np. pompy ciepła, to radzę uzbroić się w cierpliwość. Ja złożyłam wniosek na początku grudnia 2019 r. Teraz jest 19 maja, a mój wniosek nadal nie jest rozpoznany..... Dodam, że wniosek to trzystronnicowy formularz bez żadnych załączników. Jego analiza zajmuje max 15 minut. Trzeba pamiętać, że inwestycja musi być wykonania i rozliczona do połowy listopada roku kalendarzowego. Czyli ci, którzy złożą wnioski po kwietniu, właściwie nie mają szans na realizację. W Biurze mówią, ze rozpatrują wnioski według kolejności wpływu, co nie jest prawdą, bo znajomy złożył wniosek później (sama mu pomagałam), a umowę w cudowny sposób już ma.
-
..., 2019-02-13 15:14:25
Do Tom: trzeba dbać o ochronę jakości powietrza... wpolityce.pl/lifestyle/432780-smoganka-wolszczak-przesiadla-sie-do-taksowki
-
Tom, 2019-02-13 14:56:21
Do w.potega@neostrada.pl: Też mnie cieszy ta decyzja. Obawiam się jednak, że są to tylko działania pozorowane, dla pijaru. Pożyjemy, zobaczymy.
-
dlaczego ?, 2019-02-13 14:54:06
ilość aut osobowych w mieście jest bezpośrednio uzależniona od stanu dostępności do pozamiejskiego transportu zbiorowego, a ponieważ w Polsce, transport pozamiejski leży , więc mieszkańcy miast muszą mieć własne samochody aby normalnie żyć, więc je kupują bo są na każdą kieszeń i jeżdżą nimi wszędzie - dlatego mamy zakorkowane miasta i autostrady, oddychamy trującym smogiem, dusimy się z powodu małej ilości tlenu w powietrzu - więc konieczna jest zmiana ustawy o publicznym transporcie zbiorowym, czyli wyeliminowanie szkodliwych przepisów, niestety tak się jeszcze nie stało, a czas kadencji PiS-u szybko mija, ciągle tworzą się trudno odwracalne zmiany.
-
w.potega@neostrada.pl, 2019-02-13 14:25:37
Do Prof. Jarod: To zależy. Jeśli wdroży Prezydent Strategię rozwoju Warszawy, czyli zacznie ustalać odpowiedzialnych, także za smog, to Biuro Ochrony Powietrza i Polityki Klimatycznej będzie mogło oceniać projekty inwestycyjne z pozycji ograniczania smogu. Dotychczas powietrze było sierotą i dlatego truje nas. Trzeba zacząć oceniać projekty inwestycyjne stawiając pytanie, smogu przybędzie, czy ubędzie? Tego pytania dotychczas nie było komu stawiać.
-
w.potega@neostrada.pl, 2019-02-13 11:29:23
Brawo pan Prezydent Trzaskowski. To co się działo dotychczas w Warszawie jest straszne. Lobby motoryzacyjne coraz bardziej truje nas, a ma swoich lobbystów w kilku biurach Warszawy, udających, ze nie ma problemu, albo może jest ale ich nie dotyczy. Biuro Ochrony Powietrza i Polityki Klimatycznej ma szanse stać się biurem najważniejszym, bo chroniącym zdrowie i życie mieszkańców Warszawy.
-
Prof. Jarod, 2019-02-13 11:02:16
Hahahahahaha kolejne biuro dla kolejnej biurwy! No brawissimo Trzaskuś!