Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Przedstawiciele środowiska nauczycielskiego nie wierzą minister Zalewskiej

• XYZ, 2019-03-01 17:40:45

Dziwię się że tak inteligentna osoba Etos nie załapała się na taką fuchę jak bycie nauczycielem, nic nie robisz płacą ci za ferie,święta, wakacje.Siedzisz pijesz kawę a kasa leci, popatrz taką okazję przegapiłeś .A poważnie nie wiesz człowieku o czym piszesz, najpierw się dowiedz a później się publicznie wypowiadaj.
  • Ktoś, 2019-02-26 21:02:45

Do Etos: To zapraszam na te 45 minut i proszę spokojnie wypić herbatę i skorzystać z toalety podczas przerwy kiedy trzeba być na dyżurze, a te sławetne 18 h to między bajki... i wolne ferie również
  • Rysiek, 2019-02-26 18:48:49

Racja. I nawet nie ma kiedy z toalety skorzystać. Konczy sie lekcja ,nalwzy wymienic dzienniki i pędem na dyżur bo dyrekcja już stoi i sprawdza.
  • Anna, 2019-02-26 18:44:18

Do Etos: 45 minut lekcja i dyżur na przerwie. Nie mogę na przerwie porozmawiać z nauczycielem bo nie wolno bo ma pilnowac dzieci i bezpieczeństwa.
  • Etos, 2019-02-26 18:23:02

Nikt nie ma tylu przywilei co nauczyciele. Pracują 80 godzin i to po 45 minut miesięcznie. Wakacje, ferie swiateczno noworoczne, ferie zimowe, wszystkie długie weekendy. Niech nie opowiadają bredni ile to poza szkołą pracują na wycieczkach raz lub dwa w roku i 3 wywiadowkach po godzinie w roku. Sprawdzanie klasowek to niczym krzyżówki z Pani domu często sprawdzane właśnie na klasowkach. Tak czy inaczej i tak wychodzi, że mają po ok 35-45 zł za niepełna godzinke pracy i jeszcze im mało. Kto tak ma....??
  • Nn71668, 2019-02-26 17:59:19

Ale nas nie interesują dodatki, które można lub nie dostać w zależności od układów i widzimisię dyrektora. Interesuje nas tylko wzrost płacy zasadniczej o co najmniej 1000 zł netto i powiązanie płacy że średnią krajową przy czym dyplomowany powinien zarabiać przynajmniej 1.5 średniej krajowej.
  • Wróg głupoty, 2019-02-26 17:17:49

Strajk musi być odczuwalny. Zróbcie to na egzaminie klas 8 ,klas 3 i maturach. Rodzice i uczniowie to zrozumieją. Nie dajcie się omamić.
  • Lukas, 2019-02-26 17:00:47

Jedno wielkie oszustwo. Nie oddam na nich głosu ani na pis ani po.
  • Belfer, 2019-02-26 14:49:21

Do katarzyna- krakow: Mój Boże realizuje??!!! Czyim kosztem?!! Proszę spojrzeć na ceny, na kolesiostwo, nepotyzm, pogardę dla przeciętnego obywatela!
  • katarzyna- krakow, 2019-02-26 14:29:38

Nauczyciele tyle razy sie zawiedli na rzadzacych ze nic dziwnego ze juz nie wierza nikomu. Nie jestem nauczycielem ale zawierzylam PIS i ulzylo. Wstapila we mnie nadzieja. PIS jesli bedzie rzadzil dalej ,to mimo klod rzucanych pod nogi obietnice realizuje.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!