-
Ok, 2019-07-04 11:26:05
RIO to państwo w państwie. Organ niekonstytucyjny o ogromnej władzy już. A chce więcej? Nieporozumienie! Zlkwidiwac. Nadzór do wojewody. Odpowiedzialność musi być czytelną. Teraz w RIO nikt za nic nie odpowiada
-
Wiem, 2019-07-04 11:22:24
RIO do likwidacji. Za nic nie odpowiada. Kolegia RIO to relikt poprzedniej epoki. TYLKO odpowiedzialność jednoosobowa. Sposób powoływania prezesów i kolegiów. PATOLOGIA. Mam sporą wiedzę. Chętnie się podzielę Nadzór do wojewody
-
kontrolowana, 2019-07-04 10:40:52
RIO to patologia układów, kto kogo zna taką kontrolę ma. Nic tu nie pomoże ani zmiana przepisów, ani większe kompetencje, RIO nie odpowiada za rzetelne wykonywanie swoich czynności, jak im szef nie pozwoli to nic nie zapiszą, choćby najgorzej było
-
babcia Alinka z FIO, 2019-07-04 09:23:22
Powszechna edukacja ekonomiczna/obywatelska radnych i wszystkich mieszkańców to jedyny skuteczny sposób na usprawnienie funkcjonowania samorządów. Nie RIO, a obywatele. Przypominam, iż samorząd gminny to mieszkańcy. Radni to ich przedstawiciele. Radni, ale i inni mieszkańcy winni być przygotowani do swojej roli. Winni być przygotowani do bycia aktywnymi obywatelami. Tylko oni
-
Zenon W., 2019-07-04 08:51:36
Do Mieszkanka: Zgadzam się w pełni! Wszystkie instytucje, to wielka patologia. Jeśli PiS tego nie zmieni to obudzi się z ręką w nocniku...
-
Mieszkanka, 2019-07-04 07:25:41
RIO z mojej oceny to jest zbędna instytucja. Przyjeżdżają na kontrolę umówione osoby wiedzą co mają sprawdzać. Pytam po co co dziennie jeździć samochodem z Lublina do Woli 3 osoby przez miesiąc na koniec impra że wszystko dobrze. A 300 tys. zginęło nie ma sprawa toczy się 3 lata adwokat co miesiąc bierze 4 tys. ale to pieniądze podatników. Śmieci wszystko ok ludzie dwukrotnie musieli płacić. I wiele innych spraw, które fachowiec w momencie powinien zobaczyć. Poco Ci ludzie tam siedzą skoro nic nie mogą czy nie chcą?