Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Nie wrócimy do gimnazjów - zapowiada Władysław Kosiniak-Kamysz:

• Marta, 2019-09-09 10:33:26

Do Zenek O co ci chodzi .? Wyłozył temat,zadał pracę domową ,,to dobrze, Wiekszość uczniów chce omówienia w klasie pracy domowej i uwag nauczyciela,Ale jest 3 uczniow,ktorzy czuliby się ponizani,ze wytyka się im błędý.Tzw podstawy programowe są przeładowane,głupimi nieistotnymi problemami i 45min za malo na toNa prace domowe rodzice 50%nie zgadzają sie,bo np ustalili,ze 14 latek ma zostać lekarzem i ślą go na korepetycje z języka,fiz,biol,chemii,az do matury,Placą i wymagają od korepetytora,ten zadaje ćwiczenia, Ten synek rozrabia na lekcjach,innym przeszkadza,bo polski,historia nie kazali sie uczyć (mature z polski na 3 zda) a te inne uczą gona ,,korkach,, Do szkoly przychodzi pogadacz kolegami,zaliczyc obecnosc,wf informatyke, ZŁA PODSTAWA PROGRAMOWA I ZŁE PODRĘCZNIKI TO ZMORA DUSZĄCA DOBRYCH NAUCZYCIELI,
  • Łukasz, 2019-09-09 10:12:14

Do Zenek w moim liceum nie ma prac domowych, Nie wszyscy są w stanie wchłonąć wsio w czasie lekcji,Jak nauczyć sie języka bez pracy domowej? Bez cwiczen? Jak uumiec matematykę ,fizykę,chemie bez zadan? Rozkladam sobie czas,bo na jedno muszę poświęcić godzinę,na inne 15min. Kupiłem zbiory zadań i zeszyty kolegi sprzed 2 lat, Nie da się wyjsć ze szkoły i tylko hobby i internet, Genialne wyklady 45min z języka,matmy,fizyki ,chemii,biologii nie nauczą tak ,zeby wiedziec, Kopernik i Einstein tez wiedzieli,ze repetitio est mater studiorum
  • Grzegorz, 2019-09-09 10:00:03

Gimnazjum bylo dla mnie wyzwoleniem od piekła! 6 lat poniźalì mnie koledzy,,zezol,, ,,śmiortka chuda,, zmuszali do okupu,Nauczycielki za bezbłedne sprawdziany i odp zawsze ocena 3, Nie lubilły mnie,bo zadawałem pytania ,chciałem wiedzieć więcej, W gimnazjum szybko się zorientowałem, ze nauczyciel chetnie ze mną dyskutuje, powstaly koła zainteresowań gdzie moźna było sie rozwinąc, Nikt mnie nie prześladował, Pracowałem w domu sporo (bez korepetycji) juz pierwsze sprawdziany ocena 5! Konkursy miedzyszkolne pierwsze z wyróznieniem,potem 1 miejsca, Wojewodzkie 1 lub 2 , ogolnopolskie wysokie miejsca, Madrzy,zyczliwi nauczyciele dawali wskazówki,Kazda lekcja była tak prowadzona ,ze kazdy uczeń coś z niej skorzystał zaleźnie od tego jakie ma zdolnosci rozumu. Jestem w bdb liceum o duzych wymaganiach, sa tu wybitnie zdolni, Jestem na poziomie 4,5 ,Umiem duzo i umiem posługiwać sie wiedzą, ZYCIE URATOWAŁO MI GIMNAZJUM, ! Gdybym został w podstawowce w 7 i 8 klasie bylbym nieukiem zaszczutym z mýslami samobójczymi
  • Zenek, 2019-09-07 23:20:22

Do Jola: Problem nie jest w typie szkoły, bo tak samo jest w liceum i nawet na studiach. Niestety polska edukacja ma fatalne podejście do ucznia, znaczy obojętne. Przerobić materiał, dać zadanie domowe i do widzenia. Nikt niestety nie podejmuje tego problemu.
  • Hubert, 2019-09-07 14:18:10

PSLu gimnazjum to czas kiedy program nauczania (bez profilow hum mat fiz biol itp) powinien rozwijac mądrze intelekt ucznia ogolnie i to czas do namysłu ,,kim chcę być? ,, ,,ktore przedmioty przyswajam gladko,a ktore są za trudne i mniej interesujace,, i wtedy do 3 letniego liceum lub 4 letniego technikum z klasami hum. Mat fiz info, fiz geo, biol chem ,juź to z myślą o studiach, Dla naajlepszych studia ,dla srednich pomaturalna zawodowa 2letnia
  • Jola, 2019-09-07 14:09:03

Glosowalbym na PSL gdyby przywrocili gimnazja. Syn konczyl gimnazjum ,bdb w liceum ma sr 5,5 ,drugi po 8 klasie musi duzo w domu pracować mimo sredniej 5 z podstawowki umie duzo mniej od starszego, Trzeci jest w 6 klasie i ma min wiedzy ze szkoły (a przez psychologa uznany za wybitnie zdolnego) No i jest robota dla starszych braci i rodziców ,db,ze mam wyzsze wyksxtalcenie mat fiz a mąz biol,chem

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!