-
kaja, 2021-09-27 03:33:09
I bardzo słuszna decyzja co do eksmisji do lokali bądź zastępczych, socjalnych, itp. Należności trzeba płacić. Ale mamy w kraju stan pandemii póki co. I nie należy ryzykować ani swoim zdrowiem, życiem, ani Dłużnika. Właściciele. A reszta Przedsiębiorców nie poniosła strat? Nic ich tak szybko nie zrekompensuje. Ile firm upadło? Podobna sytuacja. Decyzja b.słuszna o wstrzymaniu decyzji egzekucyjnych.
-
gość, 2021-09-27 03:27:32
Do Tomek: no i co z tego? Nie kupuje się zajętych lokali. Proste.
-
gość, 2021-09-27 03:26:04
Do Tomek: Nauczka , nie kupuj lokali z lokatorami
-
Alicja, 2021-04-29 21:52:07
Do Tomek: bo syndyk zawalil sprawę z uzgadnianiem wyprowadzki upadłych. Dopóki nie ma wpalty dopóki mieszka upadły. Prosta zasada nie place jak mieszkają. A do sądu pismo ze zawarcie umowy z syndykiem po opuszczeniu lokalu . Nie stawialiby się cwaniaczki
-
Ggg, 2021-04-29 18:55:14
Bo nasze kochane państwo PISU jest tylko dla nierobów i alkoholików im broni tylko a uczciwe osoby ma głęboko w d.... Sama mam problem z byłym jesteśmy po podziale majątku i co miał opuścić dom a tu nie można go ruszyć bo co pandemia niech mu zrobią test na covid wyjdzie wynik negatywny to wara z domu ale nie PiS nie pozwala a ja mam go dalej nieroba i alkoholika utrzymywać a on ma w d...że nie płaci alimentów czy za media itp.. nasze państwo broni pijaków a nie matki z dziećmi
-
Tomek, 2021-04-29 12:24:17
Witam, jestem właścicielem nieruchomość którą nabyłem na przetargu ogłosznym z upadłości konsumenckiej. Dom kupiłem za kwotę prawie pół miliona złotych. Niestety Upadli sie nie wyprowadzili. Skierowałem sprawę do Sądu, wygrałem. Odwołali się - wygrałem po raz 2gi. Wniosek jest już o komornika jednak nadal nie moge nic zrobić. Mieszkają w mojej nieruchomości. Sami zlozyli wniosek o upadłość. Kwota za ktorą nieruchomość została sprzedana pokrywa ich wszystkie długi - w konswekwncji dostaną kwotę około 50 000 zł na KONTO ! A ja .... nadal z dzieckiem i żoną WYNAJMUJEMY mieszkanie. Cudownie ! gdzie się podziały moje pieniądze? Jakie korzyści odniosłem z posiadania nieruchomości w ktrej nie moge zamieszkać?! chyba jedne jedynie - płace od tej nieruchomosci podatek..... Dziękuje, że Państwo w ten sposób chroni moją własność !
-
Alicja, 2021-04-29 11:44:32
Dala nie można wykonywać
-
Adq23, 2021-04-29 11:43:33
Czyli pasozytom nasz pisowski rzad dal zielone światełko do dalszego nieróbstwa. Elektorat pisu jak zawsze ma zielone światło do tego zeby wszystko mieć zadarmo
-
Torunianka, 2021-04-29 10:10:16
Jestem zdziwiona nierzetelnością. Wyroków nie.mozna było wykonywać.do połowy 2020 roku.