-
Kasia , 2021-09-25 07:55:58
Do Mao: MAO "nauczycielom było NAJLEPEIJ na początku transformacji" pewnie dlatego tak protestowali w 91, 92 a w 93 był potężny strajk, czyli potwierdzasz, że nauczyciele zawsze protestują i strajkują dla zasady. Ten ostatni pewnie też się odbył bo nauczycielom było za dobrze. To minister robi co może, żeby zapobiec następnym protestom. Coś słabo ktoś Ci tam podpowiada. Spytaj się skoro sam nie potrafisz myśleć, czy ma już ten pomysł jak zróżnicować pensje nauczycieli którzy przykładają się do pracy od tych co się letnią. Ale kogoś kto ma choć trochę pojęcia na temat oświaty.
-
Rodzic , 2021-09-24 16:41:14
Do Mao: dzieciaku weś przykład z polityków i dziennikarzy jak potrafią się zgodnie i kulturalnie bawić razem na imprezie. Pewnie mieli niezły ubaw z takich jak ty. 🤣
-
Edukator , 2021-09-24 15:46:14
Do Mao: uspokuj się zakało.
-
Mao, 2021-09-24 14:42:53
Kasia i rodzic ..to jeden trol pod 2 postaciami , nauczycielom było najlepeij na poczatku transformacji, poxniej zaczęłą sie manipulacja oświatączego apogeum mamy teraz a jeszcze nie widomo co zrobi ta oświecona władza, co ma w głowie król z nowogrodzkiej, jakich to opryczników wyśłe na oświatowy odcinej Czy będą jeszcze czarniejsci od obecnego... Z dokonań poprzedników ma nie pozostać kamień na kamieniu, budujemy nowe społeczeństwo, nowy naród posłuszny, bogobojny, karmiony 500 plus i innymi dodatkami, złopiący wiedzę tylko z kurwizji i torunskiej rozgłości . Ciemny lud ma kupić wszystko.
-
Henryk , 2021-09-23 20:09:33
Do MM: dobrze, że Ty dajesz radę, taka współczesna siłaczka. Już po strajku mieli się zwalniać, później po powrocie z online bo szkoda zdrowia takie ryzyko. A tu okazuje się, że nauczycieli coraz więcej jest zatrudnionych. Za wygodna ta praca, lepszej nie znajdziecie.
-
Kasia , 2021-09-23 19:08:14
Do MM: gdzie Ty wyczytałaś, że nauczyciele będą pracować dłużej? Wszystko w ramach 40 godzinnego tygodnia pracy. To jest tak jakby Woźny zamiast siedzieć 4 godziny na dyżurce i 4 godziny zamiatał plac. Od nowego roku 3 godziny na dyżurce i 5 zamiatał i za to dostał 1000 zł podwyżki. Napracuje się więcej ale wszystko w swoich godzinach, i kasa większa. Coś za coś.
-
MM, 2021-09-23 18:42:35
Podwyżki? Przecież nauczyciele będą pracować więcej godzin za mniej kasy! Dlaczego nikt nie napisał w tym artykule jaki Kruczek stoi za podwyżką. Pracowałam w szkole i w firmie. Mam porównanie. Niech każdy kto uważa że w szkole nauczyciel mało pracuje i ma dużo wolnego pouczy miesiąc czasu np.matematyki. Po tygodniu stwierdzi że trzeba zmienić pracę. Najlepiej aby wszyscy nauczyciele złożyli wypowiedzenia! Może wreszcie ktoś by się obudził jaka to wspaniała praca.
-
Rodzic , 2021-09-23 17:56:26
Do Edukator: co to? Znów lokowanie produktu? DORADCO METODYCZNY zajmujesz się teraz akwizycją? 😎🤓😎🤓😎
-
Edukator, 2021-09-23 17:33:32
Kasia, ten od kodeksu to PŁATNE TROLLE. NIE KARMIĆ TROLLI. Przeczytać polecaną tu książkę: Trolle Putina- Jessica Aro. Zaraz odezwie się RODZIC-TROLL.
-
Olo, 2021-09-23 17:17:22
Śmieszą mnie podane kwoty brutto. Jestem dyplomowany 16 lat stażu plus wychiwawstwi i wysługa lat. Dostaje na rękę 3300zl ł. Brutto 4050zł. To są prawdziwe sumy.
-
Kodeks pracy dla nierobów, 2021-09-23 16:03:59
Podwyższyć nauczycielom to najpierw trzeba wymiar czasu pracy: zlikwidować Kartę nauczyciela i wprowadzić Kodeks pracy ( 40 godzin w szkole, 26 dni urlopu, praca zmianowa, czas przerywany, delegacje, fundusz socjalny jak w innych działach budżetówki, likwidacja rocznego urlopu zdrowotnego ). Dopiero potem można im podwyższać wynagrodzenia.
-
Edukator , 2021-09-23 14:59:22
Do Anna: społeczeństwo ma swiadomosc, że już pomaga bo nauczyciele nie przykładają się do pracy i słabo uczą. O wiele lepiej idzie im dawanie korepetycji. Mam nadzieję, że zajmą się tym urzędy skarbowe.
-
Anna, 2021-09-23 14:39:50
A czy "społeczeństwo" ma świadomość, że będzie musiało pomagać swoim dzieciom w matematyce, fizyce, chemii, informatyce, języku angielskim?
-
Kasia , 2021-09-23 13:20:25
Do ddg: nie traktuj swoich wywodów jako prawdę objawioną. Dyskusja była z Adasiem, więc nie rozumiem dlaczego odniosłaś się do tej dyskusji, ktoś Cię zaprosił? Wychodzi na to, że sama komentujesz innych. Ale ty oczywiście jesteś biegła w temacie i masz do tego prawo. Poproś kogoś bardziej biegłego w czytaniu że zrozumieniem to może Ci wyjaśni, że potwierdziłam, tak za ten czas trzeba zapłacić. To będą i tak mniejsze pieniądze niż 1000 dla każdego. Jeżeli nie stać rządu na taki wydatek, to protesty są bez sensu. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?
-
ddg, 2021-09-23 12:33:43
Do Kasia : To raczej ty uciekasz od merytorycznej dyskusji na zaproponowaną przez ciebie 4-godzinną przerwę w pracy. Jeśli masz problem z wyliczeniem, ile to kosztowałoby budżet państwa, to skonsultuj się z kimś, kto jest bardziej w tym biegły. Mój wpis odnosi się do twojego stwierdzenia, że nauczyciel może pracować w godzinach 8.00-12.00 i 16.00-20.00. Nie interesują mnie twoje przemyślenia i wnioski na temat komentarzy innych dyskutujących. Swoje zastrzezenia zgłaszaj do nich i nie próbuj rozmywać tematu dygresjami, że ktoś gdzieś tam coś napisał. Ja odpowiadam za swoje komentarze.