-
Marian, 2021-10-13 09:47:52
Solidaruchy znowu zdradza i będą kupczyć z rządem.
-
Wojciech Fusek komentarz, 2021-10-12 21:58:31
cd. komentarza Wojciecha Fibaka @( forosiewicz)
-
Wojciech Fusek komentarz, 2021-10-12 21:56:48
__ Bezradnie zrozpaczony szukam przyczyn utraty resztki sił. Z trudem wstaję, pracuję. Pierwszy raz od 30 lat nie słucham radia, nie oglądam telewizji, próbuje nie otwierać serwisów informacyjnych, z przyzwyczajenia kupuje tygodniki ale ich nie czytam. Bo gdy to zrobię dostaję bólu brzucha, dopada mnie niemoc, pocę się, skacze ciśnienie. Świat, który znam od ponad 50 lat, jeszcze nigdy nie był mi tak wstrętny, szczególnie ten od Odry i Nysy po Bug. Urodziłem się w komunizmie. Ale wokoło mnie nie było komunistów. Odcienie szarej codzienności brałem za kolory, a szczęście znajdowałem w miłości, przyjaźniach, sporcie i książkach. Uczono mnie od dziecka, by smutki łagodzić lekiem wiary. Cierpliwie stałem więc w kolejce do tej apteki. Plaster religijnej wspólnoty dawały ukojenie, ale gratiam fidei nie doświadczyłem. Dziś mogę powiedzieć: na szczęście. Wtedy nie widziałem jak złym medykamentem jest to co ofiaruje Kościół Katolicki w Polsce. Nie widziałem podłości i zakłamania, a co najwyżej surowość i konserwatyzm. Jednak instynktownie, niezauważalnie i bezboleśnie zacząłem oddalać się od tej instytucji. Dziś odcinam się radykalnie, ratując duszę. Gdy padł komunizm w pędzie ku karierze, czy tym co brałem za szczęście pogubiłem wiele, ale doceniałem cud w jakim przyszło mi uczestniczyć, cud odzyskiwania wolności. Wierzyłem, że będę tym pokoleniem Polaków, k
-
Alex, 2021-10-12 21:18:05
Nauczyciele i pracownicy oświaty byli,są i będa oszukiwani.. A moze nie?? Czekam zniecierpliwością co zarządzą...oby godnie . Dla Wszystkich zasadnicza =minimalnej, plus dodatki było byl trochę lepiej...
-
Wielunianin, 2021-10-12 21:16:49
Ja życzę wszystkim nauczycielom wysokich wynagrodzeń, ale na Boga... szanujcie człowieka, jego życie o godność! NIE krzywdzciecdrugiego człowieka jak ta osoba nauczyciela z Wielunia w województwie łódzkim że szkoły IMIENIA... ŚWIĘTEGO JANA PAWŁA II ! Ten pedagog faktycznie godzi w życie ludzkie przez OBRZYDLIWY SMRÓD KULINARNY, który wtłacza im do mieszkania CELOWO I ZŁOŚLIWIE DO MIESZKANIA PRZEZ KRATKĘ WENTYLACYJNĄ! Na BOGA, TYM LUDZIOM STARSZYM I SCHOROWANYM GROZI PRZEZ TO ŚMIERĆ! NAPRAWDĘ TO NIE żart. Ci ludzie UMIERAJĄ przez nieodpowiedzialność tego nauczyciela. Czcigodni pedagodzy i nauczyciele - nie pozwólcie aby ci ludzie skończyli tak OKRUTNĄ I UPOKARZAJĄCĄ ŚMIERCIĄ! Nauczyciel to zawód wysokiego zaufania publicznego, więc nie pozwólcie aby ktokolwiek z Waszego grona podniósł na nie rękę. Szczególnie oświatową Solidarność proszę o POMOC I modlitwę w celu cudu URATOWANIA ZYCIACTYCH BIEDNYCH LUDZI ! JAN PAWEŁ II bronił życia ludzkiego, bronicie to i Wy ! Ci ludzie bardzo boją się ŚMIERCI I NIE mają już chyba nadziei na ocalenie. Ratujcie ich jak tylko możecie. Życzę Wam Wszystkiego Najlepszego i godnych warunków pracy. Ale niech ów pedagog ze szkoły imienia Świętego Jana Pawła II nie podnosi ręki na BOŻY DAR czyli ludzkie życie.