-
Maja, 2022-04-01 12:14:52
Do Hehe83284niek hahacz : Mieszkańcy nie przejdą wraz z gruntami, bo odcięto tylko Elektrownię, głównego płatnika podatków. Mieszkańców tam nie ma. Oni zostali tuż pod tą elektrownią, wraz z ogromnymi składowiskami odpadów paleniskowych z elektrowni w gminie Kleszczów i w gminie Kluki, która zupełnie traci w tej konfiguracji.
-
Hehe83284niek hahacz , 2022-01-06 10:02:30
Kto okradł kleszczów ? Przecież mieszkańcy przejdą wraz z gruntami do gminy Bełchatów . Może wreszcie też ktoś ogarnie problem wody którą kleszczów marnuje dając za darmo mieszkańcom podczas gdy zostały odwodnione tereny w promieniu 50 km . Czy ktoś pamięta stawy w Łukawiec, w Dobiecinie, w Sulmierzycach przy wjeździe., te wszystkie małe rzeczki , żródelka bijące po lasach i łąkach . Kasa z odkrywki owszem do kleszczów a pozostałe gminy?
-
G-52 , 2021-12-31 06:49:09
Czyli wg. PiSu mogę okradać bogatego sąsiada, bo to mi si przecież należy.
-
Wolny Człowiek , 2021-12-30 01:00:44
No to pieniędzy już nikt nie zobaczy. Myślicie, że co Bełchatów się teraz wzbogaci coś zainwestują jak do tej pory nie było inwestycji to teraz forsa popłynie do koryta bando zawistnych polaczków
-
Jaco, 2021-12-29 22:55:47
Najważniejsze, by ludzie z Kleszczowa i wszystkich gmin, które dostawały pieniądze od Kleszczowa, a teraz nagle, ktoś im je zabrał. Pamiętali o tym przy następnych wyborach i parlamentarnych i samorządowych
-
Jaco, 2021-12-29 22:51:14
Myślę, że mamy tutaj doczynienia z działaniem na szkodę jednego z podmiotów samorządowych jakim niewątpliwie jest Gmina Kleszczów. Ciekawe co na to wszytko Trybunał Sprawiedliwości Uni Europejskiej. Gmina nie zalegała nigdy z podatkami płaciła wysokie daniny do budżetu centralnego, wspierała sąsiednie samorządy, tylko jakoś Bełchatów zawsze pokrzywdzony przez los. Trzeba skończyć z tą paranoją w naszym kraju. A żeby nie było nie jestem w żadnej partii, poprostu jestem człowiekiem , który chce, żeby w tym kraju było normalnie
-
Jaco, 2021-12-29 22:07:22
Jak w latach 60 Bełchatów, tą ziemię czyli Wolę Grzymalinę wepchnął na siłę biednej wtedy gminie Kleszczów, to nikt nie protestował, teraz nagle wszyscy wyciągają ręce po pieniądze i to nie swoje. Już komuniści rzeki zawracali i granice przesuwali nocami. Mateuszku i Jarku, trzymajcie tak dalej szkoda, że wplontalisie w jakieś układy z ku...wami. Tak nie może być dalej w tym kraju, tu rączki składać, a z drugiej strony być sprzedajną dziewczynką.
-
Chrzan, 2021-12-29 20:14:35
Wyjątkowy intelekt samorządowców z Bełchatowa. Doszli do konstruktywnych wniosków 25 lat za późno. Szok ale bystrzaki