-
Marcin St, 2023-09-24 16:47:05
Witam wszystkich Mam takie pytanie,spedycja kazała mi pracować siódmy dzień w tygodniu,czy to legalne? Zacząłem w niedzielę o godzinie 10 rano więc mogę zrobić 6 cykli 24-ro godzinnych które kończą się po 144 godzinach w sobotę o 10rano. W mojej spedycji uparcie twierdzą że mogę zrobić 7 dzień pracy w tym okresie, każdy dzień był podzielony 9 lub 11stoma godzinami pauzy,skończyłem w sobotę o 10rano po 6sciu godzinach pracy z wyjechanymi 50h jazdy w pierwszym tygodniu rozliczeniowym,dodam że pauza przed tą niedzielą w której zacząłem poprzedzona była tygodniowym odpoczynkiem ze względu na to że jeżdżę w systemie 2/1 Pozdrawiam serdecznie wszystkich i dziękuję za odpowiedź
-
Dundel, 2023-07-17 15:29:35
Na Śląsku w autobusach kierowcami są jacyś śniadzi, chyba hindusi. Bardzo mili uprzejmi i grzeczni. A ukry nadal na polskim socjalu do roboty się nie garną, no bo to przecież,, biedni uchodźcy wojenni,,
-
Bogdan , 2023-07-17 13:39:27
Nie wiem skąd koledze wyszło 400 czy 500 euro za tydzień pracy w Holandii jako kierowca TIRa m - mój kolega jeździ w Holandii i za 3 tygodnie pracy otrzymuje gratyfikację w wysokości Ok 18 tysięcy złotych. Fakt że przez ten czas pracuje delikatnie mówiąc intensywnie, ale coś za coś.
-
Anek, 2023-04-08 04:35:41
Kierowców nie brakuje. Brakuje niewolników, którzy za najniższą stawkę godzinową pracują za granicą (to jest podłe). Oszukiwani jesteśmy na emeryturach i na wszystkim innym. Poswiecamy swoje zdrowie, rodzinę, pieniadze na dojazdy do pracy a w zamian otrzymujemy najnizsze wynagrodzenie za granica jakie jest mozliwe. Ok moge zmienic prace na spawacza, ale to jest wybór pomiedzy cholerą a dżumą.
-
adan, 2022-08-18 10:32:38
Prawda jest taka ze w branzy brakuje kierowcow kktorzy sa gotowi albo pracowac za komicznie smieszne stawki z duzymi targetami zamowien plus rozladunek i zaladunek przez kierowce. Kazda normalna praca jako kierowca z normalna placa nie cierpi w ogole na brak pracownikow. To tak jakby mowic ze w polsce w latach 90 brakowalo pracownikow na pola (jak placili po 1 zl za godzine to nic dziwnego ze brakowalo). Najprostszym rozwiazaniem jest albo poprawienie zarobkow albo poprawienie warunkow pracy. Ale geniusze z firm transportowych wola zalac rynek tania sila robocza z innych krajow ktora tylko przez polske szuka drogi dalej. W pl nie brakuje kierowcow tylko niewolnikow.
-
adan, 2022-08-18 10:23:33
Do Adam: gwarantuje ci ze to samo jest teraz praktykowane z zaladunkiem i rozladunkiem w uk
-
Przepisowy, 2022-07-28 13:11:37
Kolejny pakiet mobilności z pewnością pomoże :-) Najlepiej z zakazem dla busów do 2,5t i tacho dla każdego listonosza.
-
Adam, 2022-07-25 03:42:32
Do Jurek owsik: w Holandii wcale kokosów kierowca nie zarobi. 400-500 euro tygodniowo. Z tego 1vrygodniowka idzie na podłe zakwaterowanie i ubezpieczenie. I suma summarum zostaje tyle samo lub niewiele więcej niż w Polsce. W Anglii też rozpaczliwie brakuje kierowców bo zarobki słabe, to samo Niemcy. Wszędzie brakuje kierowców bo droga do kompletu uprawnień to wiele czasu i pieniędzy. Natomiast fakt że jak ktoś zamawia transport to niech sobie sam ładuje i rozładowuje a nie liczy na to że kierowca się tym zajmie jak to w Polsce jest praktykowane.
-
Jurek owsik, 2022-07-24 14:16:21
Nie brakuje kierowców tylko brakuje frajerów którzy bedą ręcznie ładować i rozladowywać towar prowadząc w miedzyczasie cieżarowkę po 13-14 godzin dziennie za pensję operatora wózka widlowego. Sam jestem kierowcą zawodowym ale pracuję w holandii i jest tutaj ogrom kierowców z polski którzy nawet nie myślą wracać do kraju pracować za te ochłapy które oferujecie. Ogrom kierowców z polski siedzi też w niemczech, w. Brytanii i skandynawii. Zaproponujcie atrakcyjne stawki to do was wrócimy, nie dość że oferujecie żenujące godzinowe stawki to jeszcze 3 tys na umowie i 3 tys pod stołem, szukajcie dalej frajerów! Z ukrainy już chłopaki nie dają sie doić to może z indii zacznijcie sciagać kierowców - będzie taniej!
-
Anka, 2022-07-22 13:44:52
Produkujemy jeszcze więcej socjologów, politologów i specjalistów od zarządzania i marketingu
-
Adrian , 2022-07-22 12:09:23
Guzik prawda że przyjmują z uprawnieniami ale bez doświadczenia, od razu się rozłączają. A ta branża transportowa i budowlana i inne tez zbierają owoce polityki ministerstwa pracy przez lata polegającej na walce z polskimi bezrobotnymi i ściąganiu obcokrajowców. Zagraniczne biura rekrutacyjne wypisywały papiery w dowolnym zawodzie plus dowolne świadectwa pracy i dawaj ludków do Polski. Wojną na Ukrainie się przeciągnie na lata i tym samym żaden chłop w wieku produkcyjnym legalnie stamtąd nie wyjedzie.