Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Perspektywy zawodowe nauczycieli dalej nie są satysfakcjonujące. Minister edukacji: Podzielam tę opinię

• Ilicz , 2023-01-23 08:58:26

Do Egzaminator: typowe dla nauczycieli. Pytanie i od razu teza w komplecie. Kto jest twoim idolem i dlaczego właśnie .....
  • Odpowiedź , 2023-01-23 07:47:59

Do Egzaminator: gdyby to były bzdury nie byłoby chętnych do sprawdzania.
  • Egzaminator, 2023-01-22 22:42:41

A niezła kasa to znaczy ile według ciebie? Chętnie posłucham kolejnych bzdur...
  • Administracja , 2023-01-22 18:58:03

Nauczyciele dorabiają sobie niezłą kasę za sprawdzanie matur i egzaminów. Jakoś o tym nie mówią tak głośno.
  • pińcet+, 2023-01-21 18:21:21

Majka - przywaliłem Tobie pińcet plusa + dobrze napisane - treściwie, tylko jest jeden problem , hołota nie zrozumie
  • Nauczycielka, 2023-01-21 13:57:36

Do Majka: ja znam wrednych, nieuprzejmych, zaborczych, cwanych nauczycieli. Wielu nauczycieli zna wielu wrednych nauczycieli.
  • Kj, 2023-01-21 10:05:45

Do Majka: zmień zawód i po problemie.
  • Majka, 2023-01-21 03:38:05

Brak narzędzi dla nauczycieli do wali z tą beznadzieja, uczeń do nauczyciela "jesteś głupi" w obecności swoich rodziców!!!! I co nauczyciel może???? Beznadziejna PPP, uczniowie z potrzebami powinni iść do innych szkół specjalnych. Brak czasu dla uczniów zdolnych. Rodzice wiedzą wszystko najlepiej!!!! Rodzice rządzą wszystkim , znają się na wszystkim. To co jest w szkole to jedna wielka tragedia!!!! Brak słów... Uczniowie grający w gry po nocach, rodzice nie panujący nad tym. Każdy minister bez względu na opcję polityczna nie wniósł nic mądrego , nie znalazł żadnego mądrego rozwiązania. Jesteśmy pomiatanie, mówią do nauczyciela jak do psa, są bezczelni na potęgę. To wszystko się zemści na rodzicach już powoli to widać...
  • Grzegorz - rodzic , 2023-01-20 16:20:58

Czarnek nie ma pieniędzy na pensje dla nauczycieli, ale wydaje krocie na opłacanie internetowych trolli, szczujacych na jego zlecenie na nauczycieli. To niestety nie zmienia faktu, że w polskiej oświacie istnieje gigantyczna dziura kadrowa, bo nie ma chętnych do pracy za 2620 zł netto miesięcznie, bo tyle zarabia nauczyciel początkujący.
  • Geny, 2023-01-20 10:32:43

Do rodzic: jesteś posłem czy ministrem? Takie są wymagające egzaminy wstępne jak sam napisałeś tzw, że dzieci posłów są wyjątkowo uzdolnione po rodzicach. Widocznie przekazali im inteligencję w genach tak jak ty swoim dzieciom. 🤣
  • rodzic, 2023-01-19 21:41:23

dzieci posłów i ministrów chodzą do prywatnych szkół, można zweryfikować w internecie, pytanie dlaczego skoro te przeładowane dwuzmianowe szkoły są takie rewelacyjne, a może warto sie zastanowić dlaczego dziecko wraca ze szkoły i niczego nioe nauczyło się w niej, czy warunki po 40 uczniów w klasie, to są optymalne warunki, niektórzy mają zaburzenia i orzeczenia i nic za to nie mogą że sie tak a nie inaczej zachowują, tylko jak zdolny uczen ma sie czegoś nauczyć jak część klasy wyje, i się drze a nauczyciel nie jest wstanie ich uciszyć bo niby co ma zrobić, zacznijcie lepiej myśleć i domagać się lepszych warunków dla waszych dzieci a nie jechać na nauczycieli i pluć na nich, ja moje dzieci przeniosłam do prywatnych szkół, do których są bardzo wymagające egzaminy wstępne i nie żałuję
  • Nauczyciel , 2023-01-19 18:26:19

Do nauczyciel; : człowieku leczyć to ty się musisz. Co za bzdury!!!!!!
  • Związkowiec , 2023-01-19 18:24:15

Do bezład : bezładne myślenie. Brakuje nauczycieli i dlatego muszą brać dodatkowe godziny . Jak nie wezmą to straszy dyrektor zwolnieniem czyli będzie jeszcze większy miał problem. Musisz się tłumaczyć ze zwolnienia L4 ? Podaj adres placówki, osobiście naśle kontrolę i to nie jedną. Czekam na namiary nic ci nie grozi. Podpis masz anonimowy. Mam nadzieję, że nie jesteś jakimś mitomanem.
  • nauczyciel; , 2023-01-19 16:16:26

a może warto byłoby wprowadzić dodatek za każdego ucznia powyżej 20 w klasie. Mamy w dużych miastach po 40 uczniów i dostajemy mniej niż nauczyciel na wsi który ma 12 w klasie a dostaje dodatek WIEJSKI 10% to jest ten polski ład???? masowa szkoła to zbieranina psychicznie chorych, nieprzystosowanych społecznie, nie mówiących po polsku, i kilku NORMALNYCH co po paru latach stają się tak samo ....... jak ich koledzy, niestety normalny grzeczny uczeń nie ma czego szukać w państwowej szkole, tylko zmarnuje swój czas albo stanie sie taki jak jego koledzy czy koleżanki
  • bezład , 2023-01-19 15:01:43

przymusowe nadgodziny to standard, większość z nas ma po 35 godzin, nikt nie pyta nauczyciela czy wyraża zgodę, jeżeli mówi że nie chce tyle to usłyszy, że może być zwolniony, jak jesteś na zwolnieniu to musisz sie tłumaczyć jakim prawem poszłaś na L4, za chwilę to nikt wartościowy nie bedzie pracować w takich warunkach, nie wspominając o mobingu dyrekcji wobec pracowników, oraz starszych kolegów wobec tych co rozpoczynają pracę ale to jakoś nikogo nie interesuje, masówka jakich małao jescze trochę to będzie 50 uczniów w klasie, 2 będzie siedzieć na jednym krześle, już teraz jest tak że 3 ucziow siedzi przy jednym stole

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!