Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Rezerwa wezwie żołnierzy. Będą mieć dobę na spakowanie

• Romuald78, 2023-08-22 18:55:58

Byłem 12 miesięcy w woju w 2001, strzeliło mi 45 lat i 4 września idę na szkolenie na 16 jeb*nych dni! W sumie czwarte szkolenie rezerwy od wyjścia z woja w 2002. Komedia i komuna. Małolaty chodzą z nosami w smartphonach, biodra szersze od ramion, z procy nawet nie wystrzelą. Ich wziąć tak na dwa miechy chociaż a nie nas dziadków, którzy mają wszystko w małym palcu. Ale która partia przeforsuje przed wyborami taki pobór. Jeszcze raz- KOMEDIA
  • Rezerwa NieZapomniała, 2023-04-17 20:39:19

Co racja to racja. Jebać MON.
  • 666, 2023-04-02 10:54:34

Do Ukraińscy mężczyźni w Po: To jest prawda co piszesz ta cała wojenka to zagranie polityczne tv pokazuje co chce stare nagrania albo reżyserskie przedstawienia na miarę Oskara a Ukraińcy doją Polaków i przez nich mamy drożyznę i tony zboża bez jakości nie myślałem że doczekam tak zakłamanych czasów
  • Ukraińscy mężczyźni w Po, 2023-03-29 16:07:33

Na Ukrainie prezydent Zelenski ( poza korupcją) oficjalnie zgodził się na opłatę za zwolnienie z "obowiązku wobec Ojczyzny". Od roku obserwujemy w Polsce setki tysięcy Ukraińców- kierowców, informatyków, deweloperów, biznesmenów, którzy z powodu działań wojennych nie zgodzili się na uszczerbek dla swoich interesów. Działania na niewelkim skrawku Ukrainy są profesjonalnie rozdmuchane na cały świat aby wywołać niezgodne z prawdą przekonanie, że zagrożenie aktualnie( od ponad roku) dotyczy całej ogromnej Ukrainy,. Nie ulega wątpliwości, że dla Ukraińców, zwłaszcza z olbrzymiej zachodniej Ukrainy "status wojny" jest niezwykle intratnym finansowo. Pomimo że w wielkich aglomeracjach niewiele od roku się zmieniło. Firmy tam działają, uczelnie, deweloperzy buduję , szpitale to obywatele Ukrainy mają pomimo dramatycznego stanu budżetu Polski, zagrażającego jego obywatelom, zapewnione darmowe utrzymanie, mieszkania, wyższe polskie emerytury i renty. Polska kosztem podstawowych potrzeb swoich obywateli funduje obcym obywatelom, którym w przypadku pochodzenia ze zachodniej Ukrainy nic nie zagraża funduje Eldorado. Wg. badań Ukraińcy są z tego zadowoleni. Wielu milionom z nich działania na skrawku państwa zmieniła status materialny na bardziej korzystny. Mogą korzystnie wynajmować swoje mieszkania tam a w Polsce być utrzymywanym za darmo. Dzięki wojnie zarabiają ale nie chcą poświęcać życia. Kto poniesie za bogatych Ukaraińców, oligarchów ten koszt ? Też Polacy?
  • ocena z Bieszczad, 2023-03-29 09:15:02

WOT mięso pola walki to widać po walkach w Ukrainie
  • Pokonać strach , 2023-03-28 04:32:02

Putina nikt nie zaprasza ale sam przyjdzie jak sobie tak wykalkuluje. Myślenie o siedzenie cicho w kącie jest infantylne. Świadczy o słabości i mentalnym wasalstwie. Od wieków naszą siłą była kreatywność, mobilność i szybkość reakcji . Tym wygrywaliśmy nawet z liczniejszymi wojskami. Teraz ważna jest reforma WP i mentalne odbetonowanie kadr które jeszcze trącą radziecką szkołą.
  • We własnym żywotnym inter, 2023-03-28 04:22:28

Dobrze przeszkolony rezerwista ma wielokrotnie większą szansę przeżycia wojny. Bez szkoleń zginie w pierwszych dniach, więc szkolenie jest w interesie powołanych i ich rodzin. Nikt nie zamierza rzucać się na Rosję ale słabość militarna prowokuje i zachęca najeźdźcę. Dzisiaj nie mamy prawie rezerw a teraz na Ukrainie walczą już rezerwiści
  • 666, 2023-03-22 21:58:50

Polski Naród rozpędź się a ściana sama się znajdzie
  • Romek, 2023-03-22 14:32:44

Rezerwa mięsa polinskiego ma 24 godziny na rozkaz koszernego bankstera
  • emeryt, 2023-03-22 07:29:27

do AL dokształć się z wojen usa i nie powielaj bzdur pisiorskiej propagandy. indolencja
  • Al, 2023-03-21 12:44:22

Do Obserwator: Proszę się dokształcić z geopolityki i historii, a nie powtarzać bzdur rosyjskiej propagandy. Dramat.
  • Obserwator, 2023-03-19 08:00:56

Pierwszy pocisk w Wiejską, przy pełnej obsadzie, tak by wypalić zgniliznę doszczętnie. Jeżeli już, z napędem hipersonicznym, tak co by odór zgnilizny nie uciekł, a wyparował. To nie POLAKÓW wojna, Jankesy to rozkręciły i niech sobie kręcą dalej, a od narodu Polskiego cuchnące łapy won.
  • Xd, 2023-03-18 09:52:53

Niech przyjezdzaja...co na chate wlam ci zrobia?nie otwierasz i juz
  • Siko, 2023-03-18 09:42:32

W doopie mam ten który mi nic nie dal.nie jestem patriota i nie poczuwam się do służby w wojsku pfff.pewnie gdy juz wciagna nas do wojny to wyznacza osiłków ktorzy beda ludzi z ulicy porywac .w kamasze i na front jak to się dzieje teraz na Ukrainie
  • Koko, 2023-03-18 09:24:42

Mi to mogą wyliczać przyjęli tyle smierdzacych Ukraińców to niech ich powolaja A jak nie to niech ich roszczelaja

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!