Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

To nowe karty do głosowania głosowały na PSL?

• stanisław9, 2014-12-03 10:50:12

Jak czytam te komentarze o tym że PSL uzyskało taki wynik jaki uzyskało bo miało Nr 1 na liście wyborczej to jest niesprawiedliwe bo cztery lata temu SLD też miał Nr 1 i co i nie wygrał
  • Warszawiak35, 2014-11-30 23:28:22

A po co na listach partyjnych jest po kilkunastu kandydatów z jednej partii kiedy do wygrania w rejonie jest tylko kilka mandatów? Większość nazwisk na listach to niepotrzebne "słupy". Gdyby każda partia do sejmiku wystawiła góra 4-5 nazwisk, to wszystkie partie zmieściły by się na jednej kartce. Poza tym kiedy polski samorząd będzie samorządem a nie organem partyjnym. Gdybyśmy głosowali na nazwiska a nie partie, to nie byłoby pomyłek. Dlaczego jeszcze większość Polaków w miastach nie ma prawa wybierać swoich samorządowców w wyborach większościowych w Jednoosobowych Okręgach Wyborczych
  • JBT, 2014-11-25 14:12:57

Do ŁŚsor: Madralo w każdych wyborach sa puste karty.Napisz z iloma osobami rozmawiałes., moża znasz zbyt mało takich osób, lub oni nie chca Cie znac. Na POPIS, glosowało kilka milionow obywateli.Napisz na kogo Ty glosowałes.Sprzedaż kitu jest dozwolona, ba nasze prawo nie zabrania.
  • zainteresowany, 2014-11-25 10:05:51

Do FeNi: Albo na końcu zawrzeć potwierdzenie na którą listę się oddało głos... Wymyślić można wiele rozwiązań aby upewnić głosującego na kogo niniejszym oddał głos... Bzdura! Głosowanie ma być możliwie proste, a pozbycie się formy płachty formatu A1 na rzecz "zeszytu" to krok w dobrą stronę. Jeżeli ktoś uważa że przez to że PSL był na pierwszej stronie i przez przypadek osiągnął dobry wynik, to przez przypadek będzie miał duży wpływ na samorządy. Jeśli to właśnie przypadek o tym zadecydował (losowanie) to ja się cieszę że padło na normalną partię... Mogliśmy trafić dużo gorzej (no ale tu zdania będą podzielone w stosunku ...* (*vide wyniki wyborów))
  • ŁŚsor, 2014-11-24 23:23:21

Panie Prezydencie Komorowski.... i inni, którzy tu piszą, że ludzie specjalnie wrzucali puste karty..... NIe znam nikogo, komu chciałoby się dymać do lokalu wyborczego po to, żeby wrzucić pustą kartkę. Ci który mają POPIS w d.... zostali w domu albo poszli na ryby. Kity sprzedajecie na prawo i lewo... Jak można pójść, żeby nie zrobić nic. To już lepiej od razu nic nie robić bez łażenia bez sensu..... Zastanówcie się..... A wajcha z PSL na okładce śmierdzi na kilometr, choć ciekawy jestem jak będą rządzili przez te 4 lata...
  • FeNi, 2014-11-23 13:35:47

rozwiązanie było proste albo pierwsza strona ze spisem wszystkich ugupowan z podaniem strony albo te książeczki zrobic w formie terminaża z zaznoczynymi pariami a do tego wzór jak głosować na pierwszej stronie w formie np. infogrfki i po problemi...
  • syffffffffffff, 2014-11-22 10:19:58

d.... s..... byłem członkiem komisji i tu was zdziwię :) na 15% gł. nieważnych tylko 3% było skreślone na każdej karcie,reszta to czyste karty, jak się książka rozdarła to tez głos nieważny słowem robią z ludzi idiotów i tyle układ sił jest taki jaki powinien być ,a reszta to tylko cieleta
  • Kornell, 2014-11-22 09:29:44

Do semja: Bzdury pan opowiadasz i wielu innych ktorzy oglupiaja ten narod i robia wode z mozgu. Jest bardzo proste rozwiazanie,do ktorego nie potrzeba tzw.:fachowcow,a powinien to zalatwic najwiekszy debil,.Nawet taki ktory mowi tylko-bee,be!Tak jak Pan i ja mamy swoj nr.czyli takzwany pesel,tak przy nazwisku na karcie do glosowania powinna byc zaznaczona opcja...! A mianowicie;Nr1 baran ztego czy takiego ugrupowania.Nr2-osiol z takiego czy lub owego.Nr 3-;MOCHEROWE BERETY.itd,itd..Panie i mamy sprawe z glowy.A naszym najwiekszym patriotom zalezy na balaganie,wiec go maja.AMEN.
  • dd, 2014-11-20 22:25:46

Do semja: Ludzie którzy potrafią myśleć zostali w domu? interesujące..
  • koleś, 2014-11-20 12:59:42

Ignorantia iuris nocet!
  • semja, 2014-11-20 07:21:57

Ludzie,którzy potrafią myśleć a była ich większość zostali w domu widząc kandydatów na listach.Pustostany mózgowe poszły głosować nie wiedząc nawet jak to należy czynić!
  • bez jaj, 2014-11-19 23:55:34

bez jaj, chyba co jak co ale czytać jeszcze Polacy umieją, a jasno było napisane gdzie i ile znaków x wstawić. A tyle nieważnych głosów to jawna sprawa a nie głupota ludzka, choć tvn i telenowele robią wodę z mózgu pewnej części ludzi:)
  • krystynamiszcz, 2014-11-19 16:23:46

a ja sama widziałam jak starsza babeczka zakreślała na każdej stronie tych książeczek robiła krzyżyki i zwróciłam babce siedzącej za stolikiem że starsza pani nie wie jak głosować to dostałam odpowiedź że to nie jej sprawa!!
  • majktajson, 2014-11-19 15:31:09

Przecież na eurowybory tez byly książeczki, o co afera ? gnój tam mają i tyle, powinni ich wszystkich dyscyplinarnie wypier....ć z tego PKW
  • miki, 2014-11-19 12:41:32

To prawda ludzie jak dostali 2 książeczki z gąszczem nazwisk nie wiedzieli co robić, dlatego stawiali krzyżyk albo na pierwszej stronie po to aby mieć głosowanie z głowy. Reklamy w telewizji jak głosować wprowadziły ludzi w zupełny błąd, że na każdej kartce można postawić krzyżyk. Żenada. Dlatego tyle głosów jest nie ważnych i takie wysokie notowania zielonych.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!