Partnerzy portalu
KOMENTOWANY TEKST

Średnie miasta mają się rozwijać. Ministerstwo Rozwoju da wsparcie 255 miastom (122 potraktuje priorytetowo)

• Gina, 2017-10-12 05:05:19

Nazywam się Gina Acampora i rozmawiam dzisiaj jako najszczęśliwszy człowiek na całym dzikim świecie i powiedziałem sobie, że każdy kredytodawca, który ratuje moją rodzinę przed naszą biedną sytuacją, opowiem imię całego świata i jestem tak z przyjemnością powiem, że moja rodzina jest na dobre, ponieważ potrzebowałem pożyczki w wysokości 100 000 USD, aby rozpocząć całe życie, ze względu na mój zawód, jako ja jestem jedną mama, z 4 dziećmi i całym światem wydawało się, że to było wisząc na mnie, dopóki nie poznałem wysłaną przez Boga firmę pożyczkową, która zmieniła moje życie i rodzinę, bojaźń Bożą, Nora Mildred, była zbawcą BOGA posłanym do ratowania mojej rodziny kredytem w wysokości 100 000 USD kontakt z nią noramildred.loan@hotmail.com
  • -SOLIDARNA POLSKA-, 2017-04-17 12:11:21

Po reformie pseudo samorządów. Czwartej władzy nie ma nawet w Konstytucji RP, podkomisja niech pracuje nad najpoważniejszą ustawą obecnego Rządu, przywrócenie praworządności w kraju Patologicznych samorządów w obecnym kształcie nic nie uratujże , w zwiazku z powyższym pogłębianie obecnej sytuacji jest sprzeczne z zasadami etyki i dobra ogółu.Przytoczę wypowiedź wicemarszałka woj. Lubelskiego Doktora Krzysztofa Grabczuka z ugrupowania politycznego Platformy Obywatelskiej dla lokalnego Radia podległego lokalnemu brukowcowi w Chełmie" wiecie co macie robić, nic nie wyjdzie na zewnątrz" . Stworzono ciasną Mafie Samorządową, przykład jeżeli złożycie zawiadomienie do Prokuratury na lokalne przestępstwa Urzędników nie zostanie podjęte postępowanie, przy odwołaniu się od postanowienia Prokuratury Rejonowej do Sądu Rejonowego Wydział Karny oczywiście postanowienie zostanie utrzymane na mocy od czego w Sądzie pierwszej instancji nie służy prawo wniesienia odwołania do Sądu Okręgowego, zostaliście załatwieni na poziomie lokalnym, afery nie nabiorą rozgłosu, jaki jest obecny status mediów wszyscy wiemy. Witamy wszystkich w Polsce przestępczej, zmiany są konieczne.
  • Kontemplujący, 2017-04-15 14:48:50

Do Kontemplujący: W dużych zakładach, zwykle potrzebni są również ludzie z wykształceniem inżynierskim. Ulgi dla dużych mogą stanowić również próbę zatrzymania młodych po studiach.
  • Kontemplujący, 2017-04-15 14:36:32

KOMENTATOR - po pierwsze, duży nie znaczy "zagraniczny", po drugie mały przedsiębiorca nie zatrudni 50 osób o niskich kwalifikacjach zawodowych lub bez kwalifikacji. Większość osób bezrobotnych nie założy i nie będzie prowadzić działalności gospodarczej, ponieważ: 1.) składki i prawo skutecznie zniechęcają 2.) żeby prowadzić jakąś działalność, trzeba być w czymś dobrym lub trzeba myśleć przedsiębiorczo 3.) żeby prowadzić działalność trzeba mieć chęci i trzeba się poświęcić - nie wystarczy 8h dziennie, jak w pracy w zakładzie produkcyjnym. Ludzie narzekają, że ściągani są zagraniczni inwestorzy, ale prawda jest taka, że zdecydowana większość osób bezrobotnych nie myśli o założenia swojego biznesu. Dużo z nich nawet nie myśli o tym, żeby w ogóle pracować (chroniczne bezrobocie). Ci, którzy chcą pracować, w większości chcą odpukać godziny w pracy i mieć święty spokój. Zwolnienia z PIT/CIT są skierowane do dużych, ponieważ duzi mogą zatrudnić dużo osób i te dużo osób będzie miało dochód i zapłaci PIT. Tak więc budżet publiczny tak czy siak zyska. Wspieranie średnich miast ma pomóc w wyciągnięciu ich z kryzysu. Jest to trochę inna wersja modelu wyrównawczego. Czy przyniesie to skutek? Nowa Sól zaczyna sobie dobrze radzić i bez takiego wsparcia. I druga kwestia: wspieranie miast średnich jeszcze bardziej przyczyni się do depopulacji miast małych. Czy sytuacja małych miast jest naprawdę lepsza niż średnich?
  • jancz, 2017-04-13 16:44:31

Do ula: Jakie "brawo"?!! Ulo, opanuj się, co Ty wypisujesz!, no co? Przecież żaden z PiS- nie może zaproponować coś sensownego. Od tego byli tylko wybrańcy z Unii Wolności oraz z PO. No po prostu! Te oszołomy, te misiewicze, te antki skrzyżowane z kaczorami nie mają żadnego sensownego pomysłu na Polskę! Żadnego. To są zwykłe buraki, jasne? Za takich należy się wstydzić. Cała Europa się patrzy i naśmiewa. A Polakom wstyd. Cała, bez wyjątku. Zwykłe niekumate buraki z Nowogrodzkiej. I tyle w tym temacie. Ufff! Ale se ulżyłem, co nie?
  • Pionkowszczanin, 2017-04-12 22:54:52

Pionki totalnie zapomniane w łapach burmistrza który robi prywatne biznesy.
  • KOMENTATOR, 2017-04-12 22:25:23

Martwi mnie punkt o zwolnienienia duzych inwestorow z CIT i PIT. Duzi maja lepiej a mali, zazwyczaj polscy, niech placa.
  • ula, 2017-04-12 20:28:43

brawo

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!