Katowice: Ugotowano 300 litrów żuru dla ubogich
"Dla tych osób to może być nie tylko dzisiejszego dnia, ale w ogóle w tym tygodniu, jedyny ciepły, świeży posiłek" - powiedział koordynator fundacji Krzysztof Kozioł.
"Jestem szczęśliwa, że mogę tu być i mam nadzieję, że będzie smakowało. Włożyłam w to serce" - dodała wolontariuszka Sylwia Blacha.Osoby korzystające z posiłku chwaliły zupę. "Prawdziwy, śląski żur, bardzo dobry" - powiedział jeden z mężczyzn.
Kierowana przez Mikołaja Rykowskiego Fundacja Wolne Miejsce organizuje jedne z największych wigilii i śniadań wielkanocnych dla samotnych w Polsce. Podczas nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia w kuchni Międzynarodowego Centrum Kongresowego w Katowicach ma powstać 20 tys. porcji jedzenia.
Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.