Świętokrzyski Festiwal Smaku - największy kiermasz potraw i produktów regionalnych - przez weekend będzie atrakcją Parku Etnograficznego w Tokarni.
Jak zapowiedziała Edyta Buras-Gierada z Muzeum Wsi Kieleckiej do skansenu w Tokarni przyjadą członkowie Sieci Dziedzictwo Kulinarne Świętokrzyskie z wytwarzanymi tradycyjnie potrawami, gospodarstwa agroturystyczne oraz Koła Gospodyń Wiejskich z gorącymi daniami pochodzącymi z regionalnych kuchni.
"Nie zabraknie wystawców z pysznymi miodami, serami, chlebem oraz olejami. Będziemy gościć rękodzielników, którzy zaprezentują swoją ofertę wyrobów z drewna, łyka osikowego oraz wikliny. Natomiast w chałupie ze Złotnik odbędzie się wypieku podpłomyków" - przekazała.
lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!
Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.
Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP
Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!