PARTNERZY PORTALU

Rzeszów: Współpraca naukowa UR i producentów soków w celu promowania zdrowego żywienia

  • PAP    8 maja 2021 - 13:19

Promocja zdrowego żywienia i przeciwdziałanie chorobom cywilizacyjnym to cel współpracy naukowej, jaką deklarują Kolegium Nauk Medycznych Uniwersytetu Rzeszowskiego i Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków.




Porozumienie w tej sprawie ma zostać oficjalnie podpisane w poniedziałek - poinformował rzecznik Uniwersytetu Rzeszowskiego (UR) Maciej Ulita. Dodał, że list intencyjny w tej sprawie strony podpisały w marcu br.

Przypomniał, że oba podmioty od lat działają na rzecz promocji konsumpcji owoców i warzyw oraz przeciwdziałaniu epidemii chorób cywilizacyjnych. "Zatem nawiązanie bliższych relacji jest naturalną konsekwencją realizowanych projektów" - zauważył.

strefa premium

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU SAMORZĄDOWEGO

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

Facebook Podobał się artykuł? Podziel się!



Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu

Podaj poprawny adres e-mail
W związku z bezpłatną subskrypcją zgadzam się na otrzymywanie na podany adres email informacji handlowych.
Informujemy, że dane przekazane w związku z zamówieniem newslettera będą przetwarzane zgodnie z Polityką Prywatności PTWP Online Sp. z o.o.

Usługa zostanie uruchomiania po kliknięciu w link aktywacyjny przesłany na podany adres email.

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera i innych informacji.
Musisz zaznaczyć wymaganą zgodę


×
KOMENTARZE (0)

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!