Partner portalu

Zachodniopomorskie: Nieprawidłowości w ponad połowie skontrolowanych pizzerii

  • PAP
  • 28 lipca 2022 - 14:13
Wykorzystywanie przeterminowanych środków spożywczych i przechowywanie ich na podłodze oraz zapajęczone ściany znalazły się wśród nieprawidłowości stwierdzonych przez sanepid w pizzeriach w Zachodniopomorskiem. Nałożono mandaty na ponad 14 tys. zł.

"Pracownicy Inspekcji Sanitarnej podczas kontroli sprawdzali, czy przedsiębiorcy przestrzegają zasad dobrej praktyki higienicznej i produkcyjnej, zasad systemu HACCP, to, w jaki sposób magazynowane są produkty spożywcze oraz przestrzeganie terminów przydatności do spożycia i dat minimalnej trwałości" - poinformowała w czwartek rzeczniczka Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Szczecinie Małgorzata Kapłan.

strefa premium

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU SAMORZĄDOWEGO

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

KOMENTARZE0

Artykuł nie posiada jeszcze żadnych komentarzy.

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!